Könnyűszerkezetes ház egyedi megoldásként!

A könnyűszerkezetes ház egyedi hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, ebből kifolyólag a téglaházakhoz hasonlítva jóval alacsonyabb fűtési költséget eredményez. Továbbá egy téglából felépített családiház bruttó anyag területe több helyet vesz le az alapterületből, így a készház hasznos lakótere is nagyobb lesz – tehát egy jól konstruált, könnyűszerkezetes ház mindenképp megfelelő választás számos tényezőt figyelembe véve! Pozitív tulajdonságaik és kedvező árfekvésük miatt országunkban is egyre elterjedtebb ez az építkezési forma

A könnyűszerkezetes ház szerkezeti terve elérhető leendő Megbízóink számára és így nyújtunk egyedi építési megoldásokat. Ezt az építkezési  módszert egyedi néven készház kivitelezésnek nevezzük. Egy családi ház felépülési ideje így meglehetősen gyorsan lerövidíthető.

A készházakat tervrajz alapján előállító üzemünkben méretbeli  korlátok nélkül – előre legyártjuk, így nem veszélyeztetjük az elkészült szerkezetet (amíg a fóliázott tetőszerkezet nem kerül rá) pl. egy esős napszak miatt elázik – ellentétben a helyszínen összeszerelt házaknál.

A panelos, faszerkezetes  gyorsház elemeit építésének helyszínére kamionnal szállítjuk, melyeket a helyszínen nagyjából 12 óra alatt alatt darusautó segítségével összeszerelünk.

Mennyire stabil  egy könnyűszerkezetes háznak?

Általában kételkednek az építési eljárás statikájában, de  valójában egy könnyűszerkezetes készház az alapanyagi előnyéből adódóan sokkal jobban ellenáll a földrengéseknek, mint egy téglaház. Nem véletlen, hogy az Amerikai Egyesült Államokban földrengéseknek gyakran kitett területeken szinte kizárólag ilyen típusú gyorsházakban gondolkoznak. Mivel a nagypaneles gyártási technológiával tökéletesen illeszkedő fapaneleket  fixírozzuk egymáshoz és a fogadó szinthez, egy szeizmikus rengés során sokkal rugalmasabban viselkedik az épület, mint egy általános értelemben épített ház. A könnyűszerkezetes készházak rugalmasabb kialakításuknak köszönhetően képesek elnyelni és csillapítani a rezgéseket, míg egy téglaház kötött szerkezeténél fogva nem képes erre.

Modern gyorsházak, könnyűszerkezetes ház árak, passzívház és gyorsház árak, szerkezetkész téglaház árak és kulcsrakész téglaház árak a piaci alapanyag árak és növekvő piaci keresletnek köszönhetően emelkedtek. Így érdemes megfelelően tájékozódni a piaci adta lehetőségekről. Eltérő árakat fogunk tapasztalni árajánlatkéréseik során.

A könnyűszerkezetes építési rendszerek nagy előnye a gyors kivitelezés. A gyorsház többféle kivitelezési módot biztosít, melyek közül vállalkozásunk a helyszínen szerelt favázas könnyűszerkezetes építési módozatot vállalja. A fejlett világban, a faanyagban gazdagabb területeken manapság ez a leggyakoribb gyorsháznak minősülő egyedi építkezési forma.

a