ágy – matrac – ágykeret

A hálószoba berendezésekor az egyik legfontosabb elem az ágy, vagyis a fekvőhely megválasztása.

A kínálat gyakran zavarba ejtően széles, a szebbnél szebb variációkból nehéz választani.

Az ágyak, ágykeretek széles kínálatát szemlélve gyakran érezheti, hogy elkél a segítség, ha nem kíván csupán esztétikai érzékére hagyatkozni.

Funkció szempontjából is több szempontot figyelembe kell venni a megfelelő ágykeret kiválasztásakor.

Egy jól megválasztott ágyat, vagy ágybetétet akár tíz-húsz évig is tud használni kellemetlenségek és egészségkárosodás nélkül.

Vegyünk sorra néhány tippet, amelyek segítségével könnyebben fogja tudni kiválasztani a megfelelő matracot.

Első kérdés, hogy kinek vesz ágyat? Dekorációs elemet szeretne a látogatók elkápráztatására, vagy saját magának, hogy kényelmesen aludjon? Amennyiben saját magának szeretne kényelmes fekhelyet, akkor mindenképpen körültekintően kell kiválasztania a két tartozékot, az ágykeretet és az ágybetétet.

Az ágykeret alapvetően az az esztétikai élményt szolgálja hogy befolyásolja a hálószoba hangulatát. A keret tehát a külcsínt, a betét pedig a belbecst adja egy jó ágy esetében. Viszont jó ha tudjuk, hogy mindez mit sem ér egy jó minőségű, pihentető alvást biztosító matrac nélkül.

Az ágymatracok piacán ma már számos memóriahabos, de akár ortopédiai matracokkal is találkozunk, sőt számos típust már úgy vehetünk meg, hogy kifejezetten hason vagy oldalt fekve alvó embereknek dobtak piacra.

 

a