Állványrendszer vagy polcos állvány érdekelné?!

 A kapcsolható állványrendszer raktár technikai, irodai, otthoni, irattári, raktári alkalmazása inkább a jelen, mint a jövő Magyarországon is. A kapcsolható lemezpolcos állványrendszereknek nagy előnye a csavarkötéses polcos állványokkal szemben, a raklapos állványrendszerek  gyors szerelhetőség, alakíthatóság, rugalmasság. A csavarkötéses állványrendszer  átszerelése sok munkával, idővel és így többlet a raklapos állványok  költségekkel jár a kapcsolható polcrendszerekkel szemben.

 

A lemezpolcos állványrendszerek korábbi generációja a csavarkötéses lemezpolcos rendszerek voltak. Ezeknél a polcrendszereknél a polc elemek csavarok segítségével az állvány  kapcsolódtak fix módon az állványrendszer függőleges tartószerkezeteihez – az állvány oszlopokhoz más néven a raklapos állványrendszerek  profilokhoz, így biztosítva az állványegységek, állványmezők stabil állékonyságát. Ez a megoldás mindaddig költséghatékony lehet, amíg a raklapos állványok tárolási igények megváltozása miatt a korábban telepített rendszert módosítani és/vagy áttelepíteni nem kell, vagy addig amíg a rendszer kis tárolási kapacitású.

 

A hagyományos csavarkötéses raklapos állványok  esetében a maximális  az állvány terhelhetőség jellemzően 200-250 kg / polc (a polc teljes felületén egyenletesen megoszló terhelés esetén) míg a mezőterhelhetőség maximuma az ilyen típusú tároló rendszereknél jellemzően 2-3 tonna / állványmező.

 

Ezzel szemben a lemezpolcos állványrendszerek  kapcsolható polcos állványrendszer esetében a maximális polc terhelhetőség 400 kg / polc is lehet (a polc teljes felületén egyenletesen megoszló terhelés esetén) míg az állványok terhelhetőségének a maximuma 7,5 tonna / állványmező.Állvány bérlés vagy állvány építés miatt keressen fel minket vagy látogassanak el a weboldalunkra!

a