Falszigetelés, vízszigetelés árak kellenének Budapesten?

Légkondi-, energia-, de főleg pénztárcatudatos folyamatainkban egyre nagyobb pozicíóhoz  jut az épületek falszigetelése. A megfelelő épületek  átgondolt kialakítással, illetve a régiek komplex, utólagos falszigetelésével a fűtésszámlánk akár a felére is csökkenthető, tehát 8-10-12 év alatt megtérül a beruházás. Vagyis, hogy a mérnök és a kivitelező ért is ahhoz, amit kérvényez, valamint a falszigetelési folyamat elemei valóban megfelelnek az előírt paramétereknek. Vagyis, a hamisított tárgyak és a kókler „szakik” nagy számban és megkülönböztető jelzés nélkül hemzsegnek az utólagos falszigetelési részlegénél. Külön-külön is hatalmas nagyot lehet velük tévedni, hát még többet az utólagos falszigeteléssel.

Falszárítás miatt vegyék fel munkásainkkal   a kéréseiket! A mai családiház-építőknél  valójában csak egy fontos elméleti és egy gyakorlati kérdésre kell előzetesen megfelelniük, a többi szinte automatikusan következik a falszárítás részlegeinél. Az elméleti: a több ezer éves építést  szem előtt tartva  a „vastag fal, vékony szigetelés” elvét követik, vagy bízva a modern vegyiparban, éppen fordítva a falszárítás módszerénél. A gyakorlati helyett pedig nevezhetnénk a pénzügyit is: rászánja-e pluszban a komplex injektálásra a teljes építkezési díjazás  10-15 százalékát, és akkor még a következő gyerekeinek is lesz egy energiatakarékos épülete, vagy sokallva a tízéves megtérülést, az olcsóbb megoldások mellett dönt. Kellő eszközökkel, illetve klíma- és küldetéstudatos hozzáállással pedig tervekből, szakemberből és anyagokból is kiválaszthatjuk a legjobbat az injektálás területén. Akár olyan passzív lakást   is kialakíthatunk (német osztályozás szerint: Passive House Premium), ahol az épületre telepített napelemek és kollektorok több energiát termelnek, mint amennyit a teljes épület elfogyaszt és a penészes falakat is megússzuk.. Ha penészes fallal küzd, akkor vegye fel munkásainkkal  a kapcsolatot!

Az új épületek  előzetes vízszigetelése több oknál fogva is háttérbe megy  a használt lakások utólagos kezelésével szemben. Vagyis   a 2013-ban felállított 7293 új lakás Magyarország 4,4 milliós lakásállományának még a két ezrelékét(!) sem éri el, ezáltal a jelenlegi tempóban a hazai lakásállomány 600 év alatt újulna meg – másrészt pedig joggal állíthatjuk, hogy akinek ma van pénze építkezni, az már többé-kevésbé energiatudatosan teszi a vízszigeteléssel kapcsolatban. Utólagos vízszigetelés miatt igényelje személyzeteink  segítségét! Vagyis nem ismétli meg azokat az extra gondokat , amelyeket a 30-40 évvel ezelőtti hiánygazdálkodásban az építkezők spórolásból, képzetlenségből és legfőképpen az olcsó energia tudatában elkövettek: a falazat, a födém és a padló minimális utólagos vízszigetelést a rossz minőségű nyílászárókat és gépészetet. Utólagos vízszigetelés miatt tárcsázza fel vállalatunkat hogy segíteni tudjunk magának!

a