jegygyűrű, karikagyűrű,forevermark,eljegyzésigyűrű

Miért szeretnek a nők karikagyűrűt adni?

Mindkét nem képviselői viselnek ékszereket, de egyértelmű, hogy többségében a nők ragaszkodnak jobban ezekhez a kiegészítőkhöz. Ennek talán az is az oka, hogy egy női ruhatárba könnyebben beilleszthetők a különböző karkötők, nyakláncok, jegygyűrűk, fülbevalók és egyéb ékszerek, a legtöbb üzletben pedig a választék is nagyobb a női részlegen.
A nőket ugyanakkor mintha valami láthatatlan mágnes húzná az eljegyzési gyűrűk felé. Ennek talán az lehet az oka, hogy természetüknél fogva kicsit szentimentálisabbak, jobban szeretik a szépet, mint a férfiak. Egy forevermark ékszer nem csupán egy ékszer számukra, mindig valamilyen jelentést hordoznak ezek a kiegészítők. Ezért is tudnak különösen kötődni hozzájuk.

Mit üzennek a drágakövek?

Az jegygyűrűk egy részét különböző drágakövekkel szokás díszíteni, és ez nem véletlenül van így: szépségükkel adnak egy pluszt a gyakran önmagukban is szemet gyönyörködtető nemesfémeknek, gyakorlatilag felteszik a koronát az karikagyűrűt. Az évszázadok, évezredek során az ember jelentéssel is felruházták a forevermarkot többek között ennek köszönhető, hogy kialakultak szokások azzal kapcsolatban, hogy milyen alkalomra milyen drágakő dukál.

Smaragd

A smaragd az igaz szerelem és a szerencse szimbóluma, ezért tökéletes ajándék házassági évfordulóra akár jegygyűrű, akár karkötő, nyaklánc, vagy fülbevaló formájában. Azonban igen drága is, ezért nem mindenki engedheti meg magának. Az erőt és a boldogságot is jelképezi, zöld színe miatt pedig nyugtatóan hat. Éppen a szín miatt nem illik azonban mindenkihez: érdemes átgondolni, hogy a zöld illik-e ahhoz, akinek szánjuk az ékszert, illetve szereti-e.

Zafír

A halhatatlanság, a tisztaság és a bölcsesség köve, sokáig azt hitték az emberek, hogy egyenesen az égből van. A zafír gyönyörű kék színe miatt közkedvelt, de ára igencsak borsos. Úgy tartják, erősíti az emberek közötti kapcsolatot, ezért kiváló eljegyzési gyűrűnek szeretteinknek.

Rubin

Tüzesség, szenvedély, fiatalosság, életerő, bátorság, gyönyör  ezeket a jelentéseket hordozza a piros kő. Jelentése miatt meg kell gondolni, kinek ajándékozunk rubin követ mint karikagyűrűt: inkább fiataloknak való, olyanoknak, akiknek temperamentumos a személyiségük. A piros szín igen intenzív, ebből a szempontból sem árt átgondolni a választást, hiszen nem mindenki kedveli, és nem is mindenkinek áll jól.

Ha forevermark ékszert akar minket hívjon!

a