Méhtelep Budapesten!

A vas- és acélanyagok változatos összetételük ellenére teljes mértékben visszaforgathatók a méh telepen . A világ nyersacéltermelésének mintegy 40 %-a hulladékanyagból származik. Az alkalmazott kohászati technológiától függően a hulladékvas felhasználás a méh telepen  30-80% között alakul, villamos ívkemencékben pedig szinte kizárólag hulladékvas alapanyagból gyártanak magas ötvözőtartalmú acélokat. Bár a magyar vaskohók kizárólag külföldi vasércet dolgoznak fel, az acélgyártáshoz szükséges hulladékvas nagy részét belföldi források fedezik a méh telep .

Az alumínium és az akkumulátor felvásárlás  legértékesebb hulladékanyag, ami hatásos ösztönzést jelent újrahasznosításához. Az Egyesült Államokban évente előállított mintegy 100 milliárd italos doboznak körülbelül kétharmadát viszik vissza újrahasznosításra. Ugyanez igaz a méhtelep Budapest  autókban található alumínium 85-90 százalékára.Az újrahasznosítással a méhtelep Budapest  nyersanyagon felül megtakarítható annak az energiának a 95%-a, ami az alumínium frissen, ércből történő előállításához szükséges, és csökkenthető az elhelyezendő veszélyes szilárd hulladék (vörösiszap) mennyisége is.

 

A környezetterhelés csökkentése a méhtelep Budapest  iránti elkötelezettségünk a veszélyesnek minősülő hulladékok (akkumulátor átvétel és szárazelem) biztonságos körülmények közötti gyűjtésére is kiterjed.A használt akkumulátorok és szárazelemek mérgező, a környezetre és színesfém felvásárlás  egészségre ártalmas nehézfémeket tartalmaznak (kadmium, nikkel, lítium), ezért ezeket is a veszélyes hulladékok közé soroljuk. Semmiképpen ne dobjuk a már használhatatlan akkumulátorokat vagy elemeket a háztartási hulladék közé, mert szállításkor ezek borítása a színesfém felvásárlás  megsérülhet, és a benne lévő anyagok károsíthatják a levegő, a talaj és a vizek minőségét.Színesfém felvásárlás Budapesten kedvező árakon!

a