Online pénztárgép használat és néhány kivétel, akiknek nem kötelező

Az online pénztárgép “szappanopera” iskolapéldája annak, hogyan és miért nem bíznak egymásban a magyar piac szereplői. Úgy tűnhet, a legfontosabb lett a kereskedőkkel elég drágán megvásároltatni azokat az új típusú pénztárgépeket, hogy a törvényalkotók álma teljesüljön és néhányan “jóllakjanak”…

Habár nem lenne akadálya, a folyton módosuló határidők, műszaki problémák miatt már minden online pénztárgép forgalmazó és szerviz lemondott az ősrégi gépek átalakításáról.

Egy jó minőségű, klasszikus pénztárgép nagyjából 30–50 ezer forintba került a megelőző években. Jelenleg a legolcsóbb modellek ennek minimum a háromszorosába fájnak, még akciósan sem találunk 100 ezer alatt semmit!

Gyakorlatilag mindenhol kötelező a pénztárgép használata, mozgó boltnak kizárólag a bármifajta jármű által mozgásra bírt egység minősül, így tehát ezen kötelezettség alól kivételt képeznek: a mozgó vendéglátósok – például a vattacukros, sós pereces etc… – ott nincs szükség arra, hogy kéznél legyen online pénztárgép.

Egyelőre még mind a régi, mind az új típusú pénztárgépek javítására, pénztárgép szervizekre természetesen szükség van. Pénztárgép szerviz Budapesten több helyen elérhető, így tehát mi is készséggel állunk rendelkezésére minden már meglévő és jövőbeni új partnereinknek is.

Felkészült, tapasztalt és képzett kollégák várják kedves ügyfeleinket. Az elmúlt időszakban sikerült a pénztárgépek többségével megismerkedni a javítási folyamat kapcsán, szervizüket magas szinten művelni. Online pénztárgép szervizünk erőssége, hogy alapvetően alkatrész cserét végez és csak a legritkább esetben javasoljuk a nagyobb egység cseréjét.

A hivatalos kommunikáció szerint az új online pénztárgépek beüzemeléséhez és megvásárlásához minden segítséget megad az állam. Ez a javarészben kiáltványszerűen megfogalmazott hirdetményeken túl és a mágikus 50 ezer forintos egyszeri támogatásban ki is merül.

 

a