Szauna kályha – Szauna építés – Infra szauna

A szaunáknak számos formája létezik, az egyszerűtől a bonyolultabb funkciójú és kialakítású helyiségekig. A szaunázás a finneknél a nemzeti identitás része, aki nem szaunázik, az nem is igazi finn. A többi skandináv országban is hasonlóak a szaunázási szokások, viszont az egyéb nemzetek szokásai ettől eltérőek. A német anyanyelvű országokban a hideg vizes zuhanyzás és a meztelenség kötelező, japánban is a szauna-etikett része.

Bármelyik szauna típust választja, egészsége megóvása érdekében jelentős lépéseket fog tenni. Amennyiben az infra szauna mellett dönt, akkor igényeinek megfelelően fog tudni dönteni nemcsak méret és dizájn, hanem az infra szauna árak szempontjából is.

szauna kályha fajtáját mindig a tervezett kabinméret függvényében, a szükséges teljesítmény alapján érdemes kiválasztani. A 4 köbméteres szauna kabinhoz elegendő 3,5 kW-os teljesítmény, viszont ha 25 köbméteres a helyiség, akkor már 16,5 kW-os teljesítőképességű berendezést kell választani.

szauna kályhára köveket szokás helyezni. Ezek a kövek tartják a meleget, így a kályha kikapcsolása, a tűz kialvása után is még melegen tartják a szaunát, másrészről a gőzképződéshez szükséges felületet is ezek a kövek biztosítják.

Az elektromos szauna kályhánál vigyázni kell arra, hogy ne menjen a fűtőszálakra a víz, mert ez a fűtőbetétek sérülését is okozhatja. Ezt megfelelő mennyiségű kővel és figyelmes locsolással meg lehet akadályozni.

Nagyobb családoknak vagy baráti társaságoknak kifizetődő lehet egy saját infra szauna építés vagy építtetés, főleg, ha a hely, és az anyagi forrás is adott hozzá.

Nem akarjuk riogatni Önt, bár a veszélyekkel nem árt tisztában lenni. Az infra szauna építtetést azonban nem csak azért érdemes profi és tapasztalt szakemberekre bízni, hogy elkerüljük a balesetveszélyt. Hiszen egy profikkal építtetett szauna alkalmas olyan helyekre is, ahová egy kész szaunát lehetetlenség megvásárolni, illetve maguknak sem tudnának oda összeeszkábálni egyet.

Ha megbízik bennünk, átvállaljuk a szauna építés teljes munkafolyamatát az anyagbeszerzéstől a beépítésen át a karbantartásig. Ezzel pedig rengeteg időt, pénzt és idegeskedést spórolhat.

a